Harz Hotel Iris Buitenkookevent outdoorcooking
Harz Hotel Iris
07/04/2024
3 min
0

Buitenkoken in de Harz

07/04/2024
3 min
0

Buitenkoken in de Harz, een unieke ervaring bij Harz Hotel Iris

De Harz, een prachtig gebied in Duitsland dat bekend staat om de prachtige natuur en uitgestrekte bossen. De perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Deze regio biedt een ideale omgeving om buiten zijn en dan met name ook om te genieten van outdoorcooking. Want dan kun je pas echt optimaal genieten van de pracht van een omgeving.  Er is namelijk echt iets magisch aan buiten koken: het knisperende geluid van het hout, de geur van rook en de warmte van het vuur creëren een unieke sfeer die je alleen buiten kunt ervaren.

Verschillende buitenkooktechnieken

Het mooie van buiten koken is dat je zoveel verschillende technieken en bereidingswijzen kunt toepassen. De variatie in buiten koken is enorm uitdagend. Hier zijn enkele technieken die je kunt toepassen:

Grillen: Een van de meest traditionele buitenkooktechnieken. Met behulp van een barbecue of grill rooster je vlees, vis en groenten. Deze methode geeft een heerlijke rooksmaak aan de gerechten en is perfect voor snelle bereidingen zoals hamburgers, steaks en gegrilde groenten.

Slowcooking: Deze techniek, afkomstig uit Amerika, omvat het langzaam garen van gerechten op lage temperatuur gedurende lange tijd. Populaire gerechten zijn pulled pork, spareribs en brisket. Door de langzame bereiding worden de gerechten heerlijk mals en vol van smaak.

Dutchoven: Een zware gietijzeren pan die perfect is voor koken boven open vuur. Je kunt er stoofschotels, soepen, brood en zelfs desserts in bereiden. Deze methode is ideaal voor gerechten die langzaam moeten sudderen en garen, en het resultaat is altijd smaakvol en voedzaam.

Spit grillen: Hierbij wordt vlees (zoals een hele kip, lam of varken) aan een spit geregen en langzaam boven het vuur gedraaid. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en een knapperige buitenkant.

Plank grillen: Een oude methode waarbij voedsel (meestal vis) op een houten plank wordt gelegd die vervolgens boven het vuur wordt geplaatst. De plank geeft een subtiele rooksmaak aan het voedsel en voorkomt dat het uitdroogt.

Roken: Gerechten worden op lage temperatuur gedurende lange tijd in een rookoven bereid. Dit geeft het voedsel een diepe, rokerige smaak. Roken kan met verschillende soorten hout, die elk hun eigen unieke smaakprofiel aan het gerecht toevoegen.

Caveman style: Voedsel wordt direct in de hete kolen gelegd. Dit zorgt voor een intense smaak en een unieke textuur. Perfect voor steaks en groenten.

Pit cooking: Een oude kookmethode waarbij een gat in de grond wordt gegraven, bekleed met hete stenen en vervolgens gevuld met voedsel dat langzaam wordt gekookt door de hitte van de stenen en de aarde. Ideaal voor het bereiden van grote stukken vlees en groenten over een langere periode.

Harz hotel iris outdoorcooking - Buitenkookevent

De unieke ervaring van buitenkoken

Buiten koken is veel meer dan alleen het bereiden van eten. Het gaat om de ervaring en de verbinding die er ontstaat tijdens het samenwerken. Door te leren grillen, slow cooken of zelfs het gebruik van primitieve technieken zoals pit cooking, krijg je niet alleen nieuwe kookvaardigheden onder de knie, maar leer je ook over de geschiedenis van deze methodes. Rondom open vuur komen mensen samen, delen ze verhalen en genieten ze van elkaars gezelschap. De sfeer van samen koken buiten is bijna niet te evenaren.

Buiten koken bij Harz Hotel Iris

Bij Harz Hotel Iris willen wij graag deze unieke ervaring delen door onze gasten de kans te geven om verschillende buitenkooktechnieken te leren. Dit in combinatie met het genieten van onze prachtige plek in de Harz. Dit doen wij door middel van ons geheel nieuwe buitenkookconcept. Een weekend dat in het teken staat van buitenkoken, eten, genieten en samenzijn. Ons buitenkookevent biedt niet alleen de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden op te doen op het gebied van buitenkoken, maar ook om samen te zijn met andere buitenkookfanaten.

Onze locatie leent zich perfect voor het samen zijn en genieten van al het moois van het buiten koken. Ons hotel is de ideale uitvalsbasis voor een buitenkookevenement. Gelegen in het hart van de Harz, omgeven door prachtige natuur, bieden wij een gastvrije locatie waar je kunt genieten van buiten zijn in de puurste vorm. Onze faciliteiten zijn uitgerust met alles wat nodig is voor een geslaagd buitenkookevent, en dat staat nu op de planning!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij ook eens genieten van buiten koken in de Harz? Schrijf je dan snel in voor ons buitenkookevent in oktober en beleef de magie van buiten koken bij Harz Hotel Iris. Lees hier alles over dit weekend!

Reacties